افزودنی بتن

اثرات عامل هوازای بتن بر سیستم آب به سیمان

مطالعات بر روی اثر افزوده شدن عامل هوازای بتن بر خمیرهای سیمان صورت پذیرفته که ما را قادر می کند تا دیدگاهی نسبت به مکانیسمی که طی آن این مواد ایجاد سیستم هوای منفذی بسیار ریز پایدار می کنند را به دست بیاوریم و تا حدی اثر آنها بر خصوصیات بتن را دریابیم. با این وجود، بر خلاف عوامل کاهنده آب، مقایسه رفتار میان خمیرهای سیمانی و سیستم های بتنی کلی، به علت تأثیر مؤلفه سنگدانه در تعیین هوای موجود و خصوصیات تغییر شکلی برآیند چندان سودمند نیست. این داده ها را می توان به راحتی تحت عناوین زیر توصیف نمود:

1- اثر عامل هوازای بتن بر تغییر شکل

2- اثر عامل هوازای بتن بر خصوصیات بتن

3- اثر عامل هوازای بتن بر توزیع میان فازآبی و فاز جامد

4- اثر عامل هوازای بتن روی واکنش های هیدراتاسیون سیمان

5- تفسیری به عنوان یک مکانیسم کار

عامل هوازای بتن بر تغییر شکل بتن

تأثیری که عامل هوازای بتن بر تغییر شکل خمیرهای سیمانی تازه دارد را می توان از نقطه نظر تغییرات، به دلیل خود افزودنی عامل هوازای بتن در نظر گرفته شود و این تغییرات عامل هوازای بتن به دلیل حضور هوای محبوس است. یک برنامه برای جداسازی اثرات به طور جداگانه با فراهم آوردن مخلوط های افزودنی یا خمیر سیمان به دو شیوه انجام گرفت. (همان طور که در قسمت زیر توضیح داده شده است.)

الف) بدون هوای محبوس بتن

دستگاه نشان داده شده در شکل 3. 5 استفاده شده و کاملاً با خمیر سیمان پر گردید. اضافات مواد افزودنی عامل هوازای بتن با تزریق به همراه یک سوزن زیر پوستی از طریق کلاهک لاستیکی صورت گرفت. خمیرهای فراهم شده به این طریق هوای موجود کمتر از % 6/0 حجم داشتند (که از هرگونه تماییل سخت شدگی زودرس آزاد بوده) و همگن بودند.

7

ب) با تغییر دادن درجات هوای محبوس بتن

دستگاه یکسانی استفاده شد، اما مقادیری از سیمان برای دادن فضای هوا به دالان بر طرف شد. در بر هم زدن سریع حجم فزاینده، وابسته به هوا موجود مورد نیاز است. ویسکوزیته های خمیر اندازه گیری شد، با استفاده از یک ویسکوزیته سنج استورمر، که نوعی ویسکوزیته سنج استوانه ای هم محور است، اگر چه ممکن است که نتایج را در قالب عبارات مطلق به دست بیاوریم، برای اهداف مقایسه ای زمان ها را برای گرداننده ای که تحت یک گشتاور اعمال شده ثابت 100 بودند، ثبت کردیم. در عدم حضور عامل هوازای بتن نتایج به دست آمد، در جایی که شباهت رفتار سه ماده آنیونی، سدیم دو دسیل سولفات، سدیم رزینات و یک سولفونات نفت در افزایش ویسکوزیته خمیر دیده می شود. ماده غیر یونی فنول اتوکسیلات، وقتی هیچ هوایی وارد نشود، تقریباً هیچ اثری بر ویسکوزیته خمیر ندارد.

وقتی سدیم رزینات در خمیرهای ساخته شده از دو سیمان دارای مساحت های سطح متفاوت محسوس ترکیب شده، نتایج حاصل شده که حاکی از آن است که سدیم رزینات ایجاد افزایش خیلی بیشتری در ویسکوزیته در خمیر ساخته شده از سیمان نرم نسبت به خمیرهای ساخته شده از سیمان زبر می کند.

وقتی ویسکوزیته های خمیرهای هوازای بتن با همین ابزار اندازه گیری شد، نتایج نشان داده شده شکل 3. 7 برای سدیم آبیتات در % 06/0 وزن سیمان به دست آمد. دیده می شود که میزان تأثیر عامل هوازای بتن به علت حضور خود ماده افزودنی در رابطه با اثر هوایی که موجب محبوس شدن می شود، کوچک است.

12

شرکت شیمی بتن بهینه تولید کننده افزودنی بتن طبق استانداردهای موجود با کیفیت بالا می باشد.

برای آشنایی با محصول و خرید افزودنی بتن روی لینک کلیک کنید

منبع : کتاب مواد افزودنی شیمیایی بتن

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *