ضد یخ بتون زودگیر

اثر یخ زدگی بر بتن تازه

 1)میانگین دمای هوای شبانه روز کمتر از ۵+ درجه سانتیگراد باشد.(منظور از میانگین دمای هوای شبانه روز ، میانگین حداقل و حداکثر دما در طول ۲۴ ساعت می باشد.)

۲)در نیمی از ساعات شبانه روز دمای هوا از۱۰+ درجه سانتیگراد بالاتر نرود.

بتن ریزی در شرایط دمای بالاتر از ۵+ درجه سانتیگراد: در این شرایط مهمترین مسئله آمادگی برای زمانی است که جبهه یخبندان محیط کارگاه را فرا می گیرد.در این حالت اگر گیرش خمیر سیمان صورت نگرفته باشد موجب یخ زدگی رطوبت داخلی بتن تازه ، یخ زدگی بتن تازه باعث افزایش حجم آب و نهایتا انبساط حجمی بتن تازه و ترک خوردگی بتن تازه می گردد.در زمانی که این احتمال وجود داشته باشد که چندین ساعت پس از بتن ریزی جبهه یخبندان فرا رسد باید از افزودنی ضد یخ بتن که ترجیحا دارای ترکیبات زود گیر کننده هستند استفاده نمود.

استفاده از مواد افزودنی تسریع کننده زود گیر موجب تسریع در گیرش خمیر سیمان و مقاومت بتن در برابر افزایش حجم یخ می گردد.

نباید فراموش کرد که همواره دمای بتن ریخته شده با استفاده از امکانات متفاوت گرمایشی باید در نقطه ای بالای ۵+ درجه سانتیگراد حفظ گردد تا واکنش شیمیایی سیمان و آب ادامه یابد و مقاومت لازمه برای بتن تازه حاصل گردد.

● بتن ریزی در شرایط دمای زیر ۵+ دزجه سانتیگراد:

موکدا توصیه می گردد در دمای کمتر از ۵+ درجه سانتیگراد نباید بتن ریزی کرد مگر اینکه در تمام شرایط درجه حرارت بتن تازه همواره بالاتر از ۵+ حفظ گردد.

توجه داشته باشید که با بتن ریزی در چنین شرایطی عمل هیدراسیون بسیار کند صورت می گیرد بطوریکه پس از یخ زدن آب در صفر درجه ، این واکنش متوقف می گردد بنابراین در زمان باز کردن قالب لغزنده مشاهده می کنیم که بتن تازه در اثر یخ زدگی به راحتی خورد می شود به علت اینکه خمیر سیمان تشکیل نشده است.

باید کاملا توجه داشت که استفاده از ضد یخ بتن تنها از یخ زدن رطوبت درونی بتن تازه جلوگیری می کند.اگر بتن ریخته شده پس از عملیات بتن ریزی به حال خود رها شود ، رطوبت درون آن یخ نمی زند اما چون دمای آن کمتر از ۵+ درجه سانتیگراد است واکنش شیمیایی سیمان و آب بسیار کند می شود و به همین خاطر بتن تازه ضایع می گردد و دچار یخ زدگی و اثرات ناشی از آن می گردد و بتن تازه در اثر یخ زدگی دارای مقاومت خیلی کمی خواهد شد.

پس در زمستان در هر شرایطی باید پس از بتن ریزی به عمل آوری بتن مبادرت ورزید نکته مهم دیگر اینکه چون هوای سرد نسبت به هوای گرم دارای رطوبت کمتری است بتن های ریخته شده در شرایط محیطی سرد به ، عمل آوری و مراقبت بیشتری نیازمند است.

جلوگیری از یخ زدگی بتن تازه

حال برای اینکه بتوانیم در زمستان بتن ریزی مناسب و مطمئنی داشته باشیم و از اثرات یخ زدگی بتن تازه در امان باشیم بهتر است که نکات زیر را رعایت کنیم:

۱) استفاده از سیمان با مقاومت زودرس در بتن ریزی در زمستان برای جلوگیری از یخ زدگی بتن تازه

۲) استفاده از ضد یخ مناسب برای جلوگیری از یخ زدگی بتن تازه

۳) برای جلوگیری از یخ زدگی بتن تازه سطوح قالب ها و آرماتور ها را از یخ و برف بزدایید و در صورت لزوم آنها را گرم نمایید تا حداقل دمای ۲+ درجه سانتیگراد را داشته باشد

۴) برای جلوگیری از یخ زدگی بتن تازه ‌در درجه حرارت ۵+ و بالاتر پس از استفاده از مواد ضد یخ ، بتن را کاملا با استفاده از پوشاننده های مناسب (برزنت،نایلن،…) بپوشانید و محیط را گرم نگهدارید تا در شب هنگامی که هوای گرم فرا می رسد بتن تازه دچار ترک خوردگی و یخ زدگی نشود.

۵) برای جلوگیری از یخ زدگی بتن تازه در شرایط دمایی زیر ۵+ با گرم کردن سنگدانه ها ، قالبها و آب(به ترتیب) دمای بتن را در حین کار بالای ۵+ درجه نگهداشته و سپس بتن را با پوشش مناسب گرم نگهدارید.

۶) برای جلوگیری از یخ زدگی بتن تازه مصالح مصرفی جهت ساخت بتن تازه را در معرض وزش باد و هوای سرد قرار ندهید.

برای آشنایی با خرید ضد یخ بتن  روی لینک کلیک کنید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *