ژل میکروسیلیکا در بتن های نفوذ ناپذیر کارایی بالایی دارند که باعث کاهش ترک ها و ارتقاء نسبی مقاومت های فشاری، کششی و خمشی در بتن می شود.اگر در بتن های آب بند، شاتکریت تر، بتن الیافی و نمای دکوراتیو سیلو های سیمان بخواهیم کار کنیم استفاده از ژل میکروسیلیکا بهترین روش است.در مواردی که بتن در معرض ضربه و یا بارهای دینامیکی تر و یا خشک قرارمی گیرد حمله ی سولفات ها و کلراید ها و عوامل جوی مثل چرخه ذوب و انجماد شروع می شود و در این گونه شرایط از ژل میکروسیلیکا استفاده می کنیم و برای کاهش ترک های پلاستیک و بالا بردن مقاومت های فشاری بتن و مقاومت کششی و خمشی بتن ژل میکروسیلیکا که بسیار مفید و اقتصادی است استفاده می کنیم. ژل میکروسیلیکا علاوه بر کاهش چشمگیر نسبت آب به سیمان از آسیب های ناشی از عدم امکان اجرای سریع کیورینگ لازم طی ساعات اول و پس از آن می کاهد. ژل میکروسیلیکا قابل استفاده در شاتکریت تر و ساخت بتن الیافی از نظر جذب و انجام واکنش با آهک آزاد نسبت به انواع دیگر ژل میکروسیلیکا محدودیت دارد. در مواردی که اندازه آزاد آهک در سیمان پایین باشد و یا جذب کامل آهک آزاد مورد رضایت نباشد از ژل میکروسیلیکا استفاده می کنیم. ژل میکروسیلیکای تولیدی فابیر برای افزایش و بهبود خواص بتن.
کاربرد ژل میکروسیلیکا
ژل میکروسیلیکا در ساخت بتن الیافی شات کریت تر و نمای دکوراتیو سیلو های سیمان نیز کاربرد دارد. این کاربری های پارامترهای مختلف فنی و اقتصادی ژل میکروسیلیکا است که باعث می شود مصرف کننده ژل میکروسیلیکا را برای سازهای بتنی انتخاب کند .
ژل میکروسیلیکا بتن ریزی را در برابر وکوران باد یا اشعه خورشید محافظت می کند
ژل میکروسیلیکا درمناطق خشک برای جبران نسبی خسارت ناشی از تاخیر در انجام کیورینگ اولیه مناسب است.
ژل میکروسیلیکا در سازه هایی که در معرض بارهای دینامیکی و ضربه هستند نیز کاربرد دارد.
ژل میکروسیلیکا در سازه هایی که مقاطع نازک بتنی دارند استفاده می شود.
در سازه های بتنی که در معرض سیکل های شدید ذوب و انجماد هستند ژل میکروسیلیکا بهترین انتخاب است.
در سازه هایی که احتمال آب بندی و بروز انواع ترک در آنها وجود دارد ژل میکروسیلیکا آن را به حداقل ریسک ترک خوردن می رساند.
ژل میکروسیلیکا سازه های بتنی را که در معرض کاویتاسیون هستند حمایت می کند.
ژل میکروسیلیکا در کم کردن خطر تلاشی پذیری سازه های بتنی که در معرض ریسک انفجار وآتش سوزی هستند را به حداقل می رساند.
ژل میکروسیلیکا در سازه های بتنی نظامی و تدافندی کاربرد دارد.
برای بهبود بخشیدن به خواص موجود در سازه های بتن با حداقل هزینه و حداکثر بازدهی بهتر است از ژل میکروسیلیکا استفاده کرد .
سازه های بتنی که در معرض سایش، عرشه پل ها ، سازه پارکینگ ها هستند از ژل میکروسیلیکا استفاده می کنند.
ژل میکروسیلیکا در سازه هایی که احتیاج به مدول الاستسیته بالا دارند استفاده می شود. ژل میکروسیلیکا در کانالهای روباز انتقال آب کاربرد دارد.
مشخصات ظاهری ژل میکروسیلیکا
ژل میکروسیلیکا در حالت سکون ژله ای است ولی بعد از تکان دادن به صورت مایع است.
ژل میکروسیلیکا خاکستری رنگ است. وزن ژل میکروسیلیکا4/1کیلوگرم است.
ژل میکروسیلیکا بسیار کمتر از حد مجاز استاندارد کلراید دارد.
ژل میکروسیلیکا نیترات ندارد. نقطه انجماد ژل میکروسیلیکا صفر درجه سانتیگراد است.
ژل میکروسیلیکا نقطه اشتعال ندارد.
مقدار مصرف ژل میکروسیلیکا
ژل میکروسیلیکا را به مقداره 5% الی 8% وزن سیمان مصرفی به بتن اضافه کنید. ژل میکروسیلیکا را میتوان در هنگام ساخت بتن نفوذ ناپذیر در بچینگ و یا پس از ساخت بتن الیافی در تراک میکسر اضافه می شود. هنگام اضافه کردن ژل میکروسیلیکا در تراک میکسر باید از اختلاط کامل آن در بتن الیافی مطمئن شد.
تجربیات و آزمایشات نشان داده مخلوط کردن ژل میکروسیلیکا در تراک میکسر ، به 3 الی 5 دقیقه زمان احتیاج دارد. برای اطمینان بیشتر نتیجه بهتر گاهی ژل میکروسیلیس در کارگاهها به صورت دو جزئی مصرف می شود که نتیجه بسیار بهتری میدهد. بدین ترتیب که قسمتی از ژل میکروسیلیکا در بچینگ و قسمتی هم به عنوان میزان یادآوری حدود 5 دقیقه قبل از مصرف به تراک میکسر اضافه کنید.
عوارض مصرف کمتر یا بیشتر ژل میکروسیلیکا
مصرف کمتر از 5% ژل میکروسیلیکا باعث عدم وجود قدرت واقعی فوق روان کنندگی در بتن است وباعث افت سریعتر خاصیت روانی بتن شده و قدرت میزان جذب آهک آزاد را کاهش میدهد و باعث پایین آمدن نسبی مقاومتهای فشاری، کششی و خمشی در بتن می شود. ولی با بعضی سیمانها و بعضی شرایط خاص،تجربیات موفق و اقتصادی از مصرف کمتر ژل میکروسیلیکا در بتن الیافی به ثبت رسیده است.