خصوصیات بتن

بتن گازی

بتن گازی یكی از انواع خاص بتن سبك متخلخل می باشد بتن گازی به علت وزن كم وخواص عایق حرارتی خود، باعث كاهش وزن ساختمان و صرفه جویی در مصرف انرژی می گردد و بدین لحاظ كاربرد بتن گازی در سطح جهان در حال گسترش می باشد محصولی كه امروز بنام بتن گازی نامگذاری گردیده طی 70 سال اخیر در سطح جهان خصوصا سوئد تولیده شده است.

بتن گازی شامل دو فرآیند اصلی ایجاد حباب هوا در دوغاب مخلوط سیمان آهك، و پودر سیلیس و عمل آوری بتن گازی حاصل در سیستم اتوكلاو می باشد از خواص عمده بتن گازی وزن مخصوص كم، مقاومت مناسب، عایق بندی حرارتی و مقاومت در برابر آتش قابل ذكر می باشد .

با توجه به خصوصیات ذكر شده از كاربردهای عمده این بتن گازی تولید بلوكهای سبك ساختمانی جهت ساخت دیوارهای جدا كننده و باربر می باشد همچنین كاربردهای عمده بتن گازی تولید بلوكهای سبك ساختمانی جهت ساخت دیوارهای جدا كننده و باربر مانند پانلهای سقف و دیوار مورد استفاده قرار می گیرند.

تولید بتن گازی

در صنعت به بتن هوادار اتوكلاو شده بتن گازی گفته می شود و با همین مشخصه از بتن هوادار اتوكلاو نشده (بتن كفی) متمایز می شود.بطور كلی بتن گازی از تركیب دو ماده زیر تشكیل می گردد.

الف- بتن گازی با پایه سیلیسی (ماسه سیلیسی آسیاب شده یا خاكستر بادی)

ب- بتن گازی با ماده چسباننده

از سیمان پرتلند معمولی و آهك معمولا بعنوان چسباننده در بتن گازی استفاده می شود. این مواد در طی فرآیند اتوكلاو با سیلیس واكنش انجام داده و سیلیكات كلسیم هیدراته تولید می شود.

یكی از روشهای هوادار كردن بتن گازی اعمال گاز است كه این گاز توسط واكنش شیمیایی در بتن تولید می گردد. بدین منظور ملات باید كارایی مناسب داشته باشد تا حباب ها در ملات بطور یكنواخت توسعه یافته و از ملات خارج نگردند بنابراین سرعت ایجاد حباب گاز ، روانی دو غاب و زمان گسترش باید هماهنگ باشند.

از معمولی ترین روش های اعمال گاز یا حباب در تولید بتن گازی استفاده از پودر آلومینیوم است می توان از آلیاژ آلومینیوم نیز برای حبابها استفاده نمود گاهی اوقات از پیروكسید هیدروژن برای تولید حباب ها استفاده می شود.جهت دستیابی به خواص بهتر مقاومتی و كاهش پدیده جمع شدگی ، بتن گازی تحت فشار و دمای بالا (اتوكلاو) و عمل آوری می گردد این فرآیند باعث تولید بتن گازی با ساختار كاملاً متفاوت نسبت به ماده ای كه اتو كلاو نشده می گردد.

خواص بتن گازی

با توجه به موارد كاربرد ،بتن گازی در جرم های حجمی گوناگون و مقاومت های مختلف تولید می شود .

جرم حجمی بتن گازی

این پارامتر از مهم ترین خصوصیات بتن گازی می باشد و اكثر خواص بتن گازی به آن بستگی دارد. از آنجایی كه جرم حجمی بستگی به وضعیت رطوبت نمونه دارد. جهت استانداردهای كردن و مبنای مقایسه انواع بتن گازی ، جرم حجمی در حالت خشك شده در كوره بعنوان معیار درنظر گرفته می شود بتن گازی معمولاً با جرم حجمی خشك در محدود 400 تا g/m3 800 تولید می شود.

مقاومت فشاری بتن گازی

مقاومت فشاری بتن گازی نیز مانند بقیه بتن ها با افزایش جرم حجمی افزایش می یابد همچنین وضعیت رطوبتی نمونه، در مقاومت فشاری بتن گازی تاثیر می گذارد مقاومت فشاری نمونه های خشك شده در هوای 15 تا 20 درصد بیشتر از نمونه های اشباع شده می باشد با توجه به عمل آوری خاص اتوكلاو كه روی بتن گازی اعمال می گردد این نوع بتن ها در پایان این فرآیند به مقاومت نهایی خود رسیده و مقاومت آنها افزایش محسوسی در طی زمان نخواهند داشت.

جمع شدگی بتن گازی ناشی از خشك شدن

جمع شدگی بتن گازی ناشی از خشك شدن بتن با كاهش رطوبت آن شروع می شود و آب از منافذ بزرگ خارج می گردد این كاهش رطوبت با كاهش حجم چندانی همراه نیست و با ادامه خشك شدن آب از منافذ مویین كوچك بتن و همچنین آب جذب شده روی سطوح داخلی مواد متشكله بتن گازی خارج می گردد این خشك شدن با كاهش قابل توجه حجم خمیر سیمان همراه است بر این اساس عامل اصلی جمع شدگی از دست رفتن آب منافذ مویین و آب جذب شده روی سطوح می باشد . جمع شدگی بتن گازی كمتر از بتن معمولی می باشد.

جذب آب بتن گازی

منظور از جذب آب بتن گازی درصد وزنی آب جذب شده نسبت به وزن خشك نمونه بتن طی زمانی مشخص استغراق در زیر آب می باشد مقدار جذب آب برای بتن معمولی حدود 5 تا 10درصد وزنی می باشد بتن گازی پس از پایان فرآیند اتوكلاو دارای حدود 30 درصد وزن رطوبت قابل تبخیر است میزان جذب آب نمونه های بتن گازی تا حدود 70 درصد وزنی گزارش شده است.

برای آشنایی با محصولات شرکت شیمی بتن بهینه کلیک کنید :

– بتن پاششی

– بتــن الیافی

– بتن ترمی 

– بتن خود متراکم شونده

– بتن پیش تنیده

– بتن ناتراوا یا ضد آب

– بتن آماده با کارایی بالا 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *